Winnaars 2023 - 2024

Alexanderhoeve Arie & Marga

Winnaar publieksprijs

Wij zijn Arie en Marga van de Alexanderhoeve kaas & noten op Zijdelwaard. Voor de klant beter bekend als Arie en Marga ipv de Alexanderhoeve. Bij ons kom je natuurlijk voor de kwaliteit van onze producten, onze eigen gemaakte producten, producten uit de regio, de vers gebrande noten en mixen maar………. ook voor de gezelligheid, persoonlijke benadering. Er wordt aan iedere klant aandacht besteed of het nu is voor een onsje gesneden kaas of het samenstellen van de juiste kaasplank, kaasfondue of welke kaas het beste kan bij een bepaald gerecht, daar zijn wij voor! Ook is er eventueel tijd om bij een heerlijk buitenlands kaasje even een klein glaasje port te nippen, zodat men weet na de aankoop dat die combinatie perfect is voor een gezellig avondje. Kortom…Het is pas een feest als je bij Arie en Marga op Zijdelwaard bent geweest!!
Alexanderhoeve Arie & Marga

Beagley Copperman B.V.

Winnaar MKB

Beagley Copperman, opgericht op 15 februari 2008 door Marianne en haar partner vanuit een zolderkamertje, viert zijn 15-jarig bestaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een prominente speler in de Europese markt voor authentieke Aziatische levensmiddelen, met distributie in 38 landen, 76 medewerkers, 8 opslaglocaties en 2 kantoren. Met de filosofie dat men het grootste deel van de dag werkt, is het van belang om van het werk te genieten, wat heeft geleid tot een unieke bedrijfscultuur gericht op passie, innovatie, ondernemerschap, respect, en authenticiteit. Dit wordt versterkt door hun zorgvuldige selectieproces voor nieuwe medewerkers, om te verzekeren dat zij binnen het team passen en hun ambities kunnen waarmaken. Het bedrijf streeft ernaar om de nummer één leverancier van authentieke Aziatische producten in Europa te worden, gedreven door een passie voor de Aziatische keuken en een streven naar innovatie. Hun missie is om samen met hun klanten - Aziatische supermarkten, groothandels, en toko's - authentieke smaakbelevingen toegankelijk te maken in Europa, terwijl ze voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Beagley Copperman's ambitie en succes worden onderstreept door hun jaarlijkse groei en de breedte van hun klantenkring.
Beagley Copperman B.V.

PA Van Rooyen Top Movers

Winnaar MKB+

Uiteraard zijn wij zeer vereerd dat ‘anderen’ ons hebben genomineerd om mee te doen aan de verkiezing Onderneming van het Jaar. Wij accepteren deze nominatie graag. Vooral leuk dat dit gebeurt in het jaar dat bij P.A. van Rooyen in het teken staat van 150 jaar dienstverlening. Mijn compagnon Patrick van Rooijen en ik zijn de 4e generatie. Ooit begon het met vervoer over water en nu is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige logistieke dienstverlener. We proberen tot op de dag van vandaag steeds onze dienstverlening bij te sturen aan de hand van de veranderingen in de maatschappij, en de kansen die zich daarbij voor doen. Zo zetten we nu ook vol in op duurzaamheid, iets wat reeds te zien is aan de 15 volledig elektrische voertuigen binnen ons wagenpark, of de circulaire hub voor kantoormeubilair die we in huis hebben Dagelijks zijn er namens P.A. van Rooyen Topmovers en P.A. van Rooyen Logistics tussen de 120 en 140 man aan het werk. Veel mensen uit de omgeving kennen ons als ‘de verhuizer’, echter kunnen en doen wij zoveel meer! Het kenbaar maken wat wij allemaal kunnen betekenen als dienstverlener proberen we op allerlei manieren te doen, en wellicht gaat de deelname aan de Onderneming van het jaar hierbij ook helpen
PA Van Rooyen Top Movers

Latex spuiten Uithoorn

Winnaar ZZP

Latex spuiten, stucen, schilderen, behangen, spuiterij, deuren/kozijnen/trappen/keukens/deurkozijnen spuiten Mijn motivatie om mee te doen aan deze verkiezingen is niet zozeer mezelf bekender te maken binnen de OVU of Uithoorn, maar wel om het mooie werk te promoten. Er lopen namelijk behoorlijk wat knoeiers in de rondte die ik er inmiddels tussenuit gefilterd heb en dus mooi werk kan afleveren met een prachtig team om me heen. Ik kom uit de luxe yachten bouw genaamd Feadship (De Vries Aalsmeer) waar ik ruim 10 jaar ervaring op heb mogen doen. Vandaar mijn andere kijk op detailwerk.
Latex spuiten Uithoorn

WaouW Outdoor Escape Games

Winnaar starter

Annalies en Jaap delen een diepe passie voor het creëren van puzzeltochten die mensen niet alleen vermaakt, maar hen ook educatieve waarde en schoonheid van lokale plekken laat ervaren. Hun reis begon onverwacht toen ze een spel ontwikkelden om de charme van Uithoorn te delen, wat leidde tot een onbedoelde, maar succesvolle onderneming naast hun drukke banen. Deze spellen, voortkomend uit hun liefde voor het ontdekken van prachtige locaties en het delen van kennis, hebben succesvolle edities gezien in Uithoorn en op Texel. Vooral de projecten op Texel, waar Jaap's wortels liggen, benadrukken hun doel om de rijke cultuur en natuur van het eiland te delen, terwijl ze mensen samenbrengen weg van hun telefoonschermen. Terugkerend naar de basis met een nieuw spel voor Uithoorn en De Kwakel, blijven ze lokale ondernemers betrekken, zoals Labyrinth Nirwana, wat hun enthousiasme en trots verder voedt. Hun werk weerspiegelt een toewijding aan het creëren van verbindende, verrijkende ervaringen die de lokale schoonheid en gemeenschap benadrukken, met het doel om zowel inwoners als toeristen op actieve wijze de unieke aspecten van hun omgeving te laten ervaren en waarderen.
WaouW Outdoor Escape Games

EveryWear Shop

Winnaar jong

EveryWear staat symbool voor innovatie en duurzaamheid binnen de optiekbranche. Wat ons uniek maakt, is ons aanbod van 3D-geprinte zonnebrillen, vervaardigd uit castor bonen. Deze inspiratie ontstond toen kitesurfer Stijn Mul na een wedstrijd in Brazilië vertelde over de immense hoeveelheid afval die hij tegenkwam. Hierdoor ontstond de wens om een product te creëren dat niet alleen modieus, maar ook respectvol voor de natuur is. Hoewel duurzaamheid nog geen voorhoede is binnen de optiekbranche, waardoor het introduceren van ons product een uitdaging is geweest, maken we een significant verschil. Waar traditionele acetaat monturen een verspilling van 80% hebben, zorgt onze technologie voor slechts 3% afval. Onlangs hebben wij onze visie en ervaringen gedeeld met de studenten van het Veenlanden College te Mijdrecht. Door samen met hen bedrijfsvraagstukken te tackelen, stimuleren we niet alleen innovatief denken bij de jongere generatie, maar bevorderen we ook educatieve samenwerkingen.
EveryWear Shop

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door

Padel Amstelhof padel-amstelhof
Total Energy Service
Turf Turf
SPUK spuk
Hertog Jan op 't Water hertog-jan-op-t-water
Duoplant duoplant
Family family
i-tee media solutions
Gemeente Uithoorn gemeente-uithoorn
Into Business Amstelland into-business-amstelland
JOMO Productions jomo-productions
Fotostudio Enjoy fotostudio-enjoy
Advocaat Uithoorn advocaat-uithoorn
Lekker Communicatie lekker-communicatie
Het Rechthuis het-rechthuis
Ondernemersfonds Uithoorn - De Kwakel ondernemersfonds-uithoorn-de-kwakel
Uithoorn INFO uithoorn-info