Juryleden

De jury bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde groep van deskundige en onpartijdige inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers uit Uithoorn of De Kwakel. De juryleden zijn per categorie verdeeld. Zij stellen zichzelf graag voor.

Chantal van Amerongen

Jonge ondernemer

Ik ben Chantal van Amerongen, commercieel directeur van G. Raggers & Zn bv. Wat een eer om als jurylid voor de categorie ‘Jonge Ondernemer’ een kijkje achter de schermen te mogen gaan nemen bij de jonge ondernemers in Uithoorn. Als meisje ben ik 23 jaar geleden onder aan de ladder begonnen binnen ons 90-jarig familiebedrijf. Uiteindelijk heb ik mogen doorgroeien in mijn huidige functie. Als commercieel directeur mag ik vaak in de keuken kijken bij onze trouwe klanten, een onderdeel van mijn functie waar ik erg van kan genieten. Ook vind ik het mogen samenwerken met al onze trouwe en fijne collega’s een groot plezier.

Cindy Lim

ZZP

Mijn naam is Cindy Lim, per 1 april 2022 heb ik met veel enthousiasme het notariskantoor van oud-notaris mr. H.G. Holsteijn (Amstelhoorn Notariaat) overgenomen. Na ruim 20 jaar als kandidaat-notaris in loondienst te hebben gewerkt, heb ik vorig jaar de stap gemaakt naar ondernemer. Mijn specialisaties zijn onroerend goed en familierecht. Ik vind het erg leuk om onderdeel uit te maken van de plaatselijke bedrijvigheid en heb al vele mede-ondernemers mogen ontmoeten. Naast mijn werkzaamheden ben ik gehuwd, moeder van twee kinderen en experimenteer ik graag in mijn minimoestuin en probeer ik steeds beter te worden met de haaknaald. Samen met Jan Hazen zit ik in de jury voor de categorie ‘ZZP-er’.

Douwe Kruit

Jonge ondernemer

Ik ben Douwe Kruit. Sinds begin dit jaar werk ik als consultant bij Capgemini Invent. Ons team richt zich hoofdzakelijk op het strategische aspect van technologische transformaties. Zelf heb ik een focus op energie- en netwerkprojecten, ik zet mij graag in om het energiesysteem van de toekomst op te bouwen! In het dorp ben ik vooral bekend als voormalig havenmeester, in de haven heb ik 5 jaar mijn best gedaan om Uithoorn op de kaart te zetten onder de watertoeristen. Eelkje van Egeraat ken ik al via de Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel en samen met Chantal van Amerongen vormen wij de jury voor de jonge ondernemers!

Eelkje van Egeraat

Jonge ondernemer

Mijn naam is Eelkje van Egeraat. Binnen de gemeente Uithoorn houd ik mij bezig met Economische Zaken en Duurzaamheid. Twee thema’s die nooit saai zijn én ook nooit stilstaan. Door het veranderende klimaat zien we dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, ook voor ondernemers. De energietransitie, de veranderende weersomstandigheden en de veranderde maatschappij raken ons allemaal. Daarnaast komen innovaties op ons af en wat doe je daar als overheid of ondernemer mee? Ik ben benieuwd hoe ondernemers hiermee omgaan. Ik draag dan ook met veel plezier een steentje bij aan de verkiezing van ondernemer van het jaar. Ik kijk er naar uit de bedrijven te bezoeken in de categorie ‘Jonge ondernemer’!

Eric Kenter

Starter

Ik ben Eric Kenter, geboren en getogen in Uithoorn en 56 jaar jong. Getrouwd en wij hebben vier kinderen waarvan er drie vorig jaar zelf een bedrijf zijn gestart. Ik ben accountant van beroep bij Actum Advies te Mijdrecht. Daarnaast ben ik nog niet zo heel lang geleden afgestudeerd als Financieel Forensisch Deskundige. Met deze kennis ben ik in staat om fraudes te herkennen en bij de opsporing te assisteren voor advocaten. Ik heb met ondernemende mensen te maken. Daarnaast ben ik voorzitter van de Ondernemers Vereniging Uithoorn en daarom hoefde ik niet lang na te denken over de deelname in de jury. Samen met Mattie Smits-Jansen gaan we de categorie ‘Startende Ondernemers’ beoordelen.

Guus Kooyman

MKB

Ik ben Guus Kooyman. Sinds 2009 heb ik, samen met mijn zus, het bedrijf van onze ouders overgenomen. Kooyman B.V. is gespecialiseerd in de verkoop van sierbestrating en tuinhout. Daarnaast verhuren wij grondverzetmachines en doen we nog een stukje aanneming, dit gaat van het bouwrijp maken tot de aanleg van bijvoorbeeld een bedrijfsterrein. Naast de algehele leiding van ons team houd ik me onder andere bezig met de voorbereidende werkzaamheden van uit te voeren en lopende projecten. In de zoektocht naar de Ondernemer van het Jaar ga ik kijken naar creativiteit en passie. Twee speerpunten die in mijn ogen belangrijk zijn om een succesvol ondernemer te zijn.

Mattie Smits

Starter

Mijn naam is Mattie Smits-Jansen, directeur van Vakcollege Thamen, een scholengemeenschap voor vmbo in Uithoorn. De school heeft een enthousiast team, dat zich bewust is van de belangrijke rol die het in de ontwikkeling van onze leerlingen vervult. Als school hebben we veel contact met bedrijven in de regio. Ons motto is: ‘Leren door doen!’ En waar kan dat nou beter dan op de toekomstige werkplekken (bedrijven) van onze leerlingen? Ik vind het ontzettend leuk om namens Vakcollege Thamen deel te nemen aan de jury om zowel nog meer bedrijven te leren kennen, als ook de bedrijven waar wij al mee samenwerken mee te zien doen!

Martijn van Dalen

MKB

Mijn naam is Martijn van Dalen en ik mag in mijn rol als eigenaar van het B2B platform INTO business Amstelland de mooiste bedrijven in de regio bezoeken. En daar zitten heel wat pareltjes tussen. En naar de mooiste pareltjes is de organisatie van de verkiezing Ondernemer van het Jaar op zoek. Dat ik daar als jurylid deel van mag uitmaken, is een grote eer. Vaak zie ik aan de fonkeling in de ogen van de ondernemer hoe het gesteld staat met de passie voor zijn/haar bedrijf. Daar ga ik dus, in de zoektocht naar de Ondernemer van het Jaar, ook op letten bij de genomineerden.

Wim van Zalen

MKB

Mijn naam is Wim van Zalen en ik ben voorzitter van de Stichting Uithoorn in Bedrijf. Geboren in 1941, getrouwd, één vrouw, twee dochters en drie kleindochters en we wonen al bijna 55 jaar in Uithoorn. Op de vraag of ik jurylid wil zijn, kon ik een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Omdat het ontzettend belangrijk is om onze ondernemers ook een keer in het zonnetje te zetten. Mijn achtergrond is HBO procestechnologie met bedrijfskunde. Werkervaring heb ik voornamelijk in de techniek bij Cindu in Uithoorn, waarvan de laatste 3 jaar als directeur van Amsteldijk Beheer. Buiten de werksfeer kwamen onder meer volleybal, Industriële Kring Uithoorn, Rick FM, Kamer van Koophandel, SBBU en pensioenfonds Cindu International voorbij.

José de Robles

ZZP

Mijn naam is Jose de Robles, wethouder bij de gemeente Uithoorn met de portefeuilles zorg, maatschappelijke ondersteuning, jeugd & onderwijs, werk & inkomen. Samen met Cindy Lim vorm ik de jury voor de categorie ZZP.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door

Padel Amstelhof padel-amstelhof
Total Energy Service
Turf Turf
SPUK spuk
Hertog Jan op 't Water hertog-jan-op-t-water
Duoplant duoplant
Family family
i-tee media solutions
Gemeente Uithoorn gemeente-uithoorn
Into Business Amstelland into-business-amstelland
JOMO Productions jomo-productions
Fotostudio Enjoy fotostudio-enjoy
Advocaat Uithoorn advocaat-uithoorn
Lekker Communicatie lekker-communicatie
Het Rechthuis het-rechthuis
Ondernemersfonds Uithoorn - De Kwakel ondernemersfonds-uithoorn-de-kwakel
Uithoorn INFO uithoorn-info